"KOUDE"JATTEN vliegen op vliegveld Someren


Het geplande ‘Koude Jatten” vliegen op 2é Paasdag 2016 moest omwille van het barslechte weer uitgesteld worden. De uitwijkdatum van 03 april was daarentegen een schot in de roos kwestie het weer.  In de voormiddag nog wat frisjes maar in de namiddag vlotjes 18 ° . Wel stond er een dwarswind van 3-tal Beaufort.

DSC00466.JPG

Door een 5-tal bereidwillige leden was het onderhoud van het vliegveld de dag voordien onder handen genomen en het zag er netjes uit.

Met een 15-tal leden (mannen en vrouwen) die zich hadden opgegeven is deze “vliegseizoen-invliegdag” uitgegroeid tot een succes. De hele dag is er vlotjes gevlogen en met de parachutisten gesprongen.

Enkele leden lieten hun Jets van het Somerse luchtruim proeven, drones mochten anno 2016 ook niet ontbreken en jawel die waren ook present., kunstvluchttoestellen die de acrofiguren vlogen en tenslotte zwevers die van de thermiek konden gebruik maken . Gerard heeft wel een 20-tal  sleeps  voor zijn rekening  genomen om de parachutisten omhoog te brengen. De landing van de para’s was voor de ene al succesvoller dan bij de andere.  Maar de aanloop voor het nieuwe seizoen is genomen.

Align_T-REX_700E_DFC.jpg

Al bij al een zeer aangename vliegdag met  goed vliegweer en wat veel wind, in prettig gezelschap en  met het natje en het droogje achter de hand.

Rest mij zeker nog de organisatoren Dory en Gerard te danken voor de voorbereiding, hun inzet zowel op het veld als ernaast en voor het  eten wat  gesmaakt werd door iedereen.