26 augustus 2013

Een geslaagd 5de NK R/C Parachute springen 2013


O
p 25 augustus was het dan zover het 5de Nederlands kampioenschap R/C Parachute springen 2013. De wedstrijd georganiseerd door RC Parachute op het vliegveld van MVC de Valken. Tussen de regendruppels door was het een gezellige, leuke en spannende dag!

RC-Parachute_logo.jpg

 Door Nelly van de Loo.

Op zondag de 25ste aug hebben we onze vijfde NK wedstrijd gesprongen. We hadden eigenlijk gedacht dat de beslissing over de Nederlands kampioen zou vallen, maar niets is minder waar. De kampioen zal pas eind september bekend zijn. De spanning was groot in Someren, ook de jeugd had een relatief groot aandeel in het aantal deelnemers. We hadden 21 deelnemers waarvan vijf jeugdleden. Helemaal top! Het is grandioos om te zien hoe de jeugd instroomt en op een leuke manier met deze tak van sport mee doet. Er wordt tijdens de wedstrijd van elkaar geleerd hoe de chute te vouwen, en natuurlijk geholpen. De lol gaat er voor zo’n jeugdlid zo af als de chute telkens getwist zit en ze een heel eind moet lopen om de parachutist weer boven water te krijgen. 

Er was ook een deelnemer die graag eens uit wilde testen hoe lang hij zijn vrije val durfde door te voeren. Dit was heel lang: namelijk tot in de grond! Hij had vergeten de safety-line aan het vliegtuig vast te maken waardoor er helemaal geen parachute uit de rugzak kwam. Dit zal deze deelnemer niet meer vergeten. het was een echte “cliffhanger” 

Uiteindelijk hebben we een sportieve wedstrijd gehad waarbij we zeker de jeugdleden enthousiast hebben gemaakt. 

 De uitslag in Someren:

 1.       Pieter Visser met 239 punten. 

2.       Geert Wouters met 340 punten. 

3.       Roy van de Kerkhof met 367 punten en eerste plaats bij de Jeugd. 

De wedstrijd in Bergeijk zal gehouden worden op 28 september 2013, er is gelegenheid tot kamperen, van 27 tot 29 september. Graag een mail naar Nelly.loo@home.nl als je nog wilt aansluiten op de camping voor 15 september. De prijsuitreiking gaan we doen, onder het genot van een hapje en een drankje,  bij  “de Oude Belgen”een horecagelegenheid bij het veld in Bergeijk. Dit is op loopafstand, en zal gehouden worden op zaterdag 28 sept 2013 om 17.00 uur. Daarna is er gelegenheid om mee te doen aan een BBQ, meer gegevens hiervan in de nieuwsbrief welke inmiddels is verstuurd aan iedereen.

Foto's van deze mooie en spannende dag: 5de NK Parachutespringen