Paasvliegen 2015


O
p 1ste paasdag 2015 hadden enkele clubleden een Paasvlieg dag georganiseerd op ons vliegveld. Het weer dat in vorige dagen koud en nat geweest was, bleek ook in Paasstemming want een schuchter zonnetje was ook van de partij. Het was een gezellige boel, reeds kort na de middag hadden de eerste leden hun vliegtuig al opgebouwd om het nieuwe vliegseizoen in te inzetten met een aantal vluchten en de eerste parasprongen 
werden al gedaan.

IMG_2828.JPG


Van de resultaten van de bouwavonden 2014/2015 van het project “GEIER”  (nl. Aasgier) waren reeds 2 stuks present die met succes hun eerste sleep- en zweefvluchten doorstonden. Wim en Roy waren in hun nopjes over de vliegeigenschappen. Een stimulans voor degenen die nog niet zijn rond gekomen met de afwerking om door te zetten.

Niet alleen “Geiers” werden gebouwd maar ook nieuwe parachutes gestikt en parapoppen gebouwd in de winterperiode. Roy was zeer tevreden over de vliegeigenschappen van zijn nieuwe chute en Gerry meer dan tevreden, want zij telde op het einde van de dag 10 sprongen. Volhouden nu !

Ook de “gevestigde” waarden van de leden hadden er zin in. Ook de nieuwe aanwinsten van ARF toestellen bleken voor het komend seizoen vlot inzetbaar.

Dory was present om naast het paraspringen ook nog voor een opkikkertje te hebben gezorgd nl. een lekkere kom soep voor allen.

Ook was er de mogelijkheid deze dag om de proeven van het Brevet A van de KNvvl te vliegen onder het oog van een instructeur/examiniteur. Hiervan maakte Dries gebruik om een eerste vlucht te presenteren. Omdat het al redelijk laat geworden was na de evaluatie en bespreking van de figuren zullen de 2 volgende vluchten later gevlogen worden.

IMG_2830.JPG
Het was een fijne eerste vliegdag van het nieuwe seizoen. De leden die present waren samen met de talrijke bezoekers kunnen dat allen bevestigen. Nog van dat !