17 juni 2014 


Vliegweekend MVC de Valken 13 t/m 15 juni 2014


Afgelopen weekend hebben we op ons nieuwe veld een vliegweekend georganisseerd. Hier onder een verslag van dit leuke weekend!

Vrijdag 13 juni 

Vroeg in de middag verschenen de eerste caravan's en de eerste piloten. Het weer was super enkel de wind mocht iets minder flapperig zijn. Na dat de caravans geplaatst waren was het tijd om de vliegtuigen op te gaan bouwen. Grote en kleine vliegtuigen bestreken het veld. Enkele zwevers werden omhoog gesleept en acrobatische vliegtuigen vulden het luchtruim met mooie figuren. 
Later in de middag werdt het tijdelijke kampeertterein steeds drukker.  Ook in de lucht werd het drukker. Kortom een leuke drukke vlieg middag/avond.

Zaterdag 14 juni

Ondanks het feit dat het voor sommige piloten een late vrijdag avond was geworden, was een enkeling al vroeg op om als eerste het luchtruim te kiezen. Om 9.00h gingen de eerste twee vliegtuigen de lucht in. Zoveel mogelijk herrie was het plan om de nog slapende piloten wakker te krijgen. 
Helaas zat het weer eerder tegen dan mee en was er geen zon te bekenen. Ondanks dat werd er toch volop gevlogen. Later op de dag verdwenen de wolken en maakte zij plaats voor de zon. Gelukkig maar want tijdens een BBQ is de zon van harte welkom natuurlijk. Vroeg in de avond werd de BBQ aangestoken. Het was tijd om te gaan genieten van een heerlijke BBQ. 
Net voor donker maakte ferry zijn vliegtuig klaar om een vlieg poging te doen in het donker. Zijn toestel werd voorzien van breekstaafjes en zo verscheen er een vliegtuig dat te zien was in het donker. Uiteindelijk was de vlucht geslaagd!

Zondag 15 juni

Het weer leek ons weer niet mee te zitten en de dag begon bewolkt. Gelukkig was de wind beter als vrijdag en zaterdag dus werd er weer veel gevlogen. Rond de middag brak de zon dan toch door en ook de zwevers werden weer volop naar boven gesleept en zochten daar naar termiek. 
Inmiddels werden ook de parachute poppen klaar gemaakt om een sprong te wagen. Daar tussen door werdt volop gevlogen door alle piloten. Rond 17.00h werdt het tijd om in te pakken en op te ruimen. Zo werdt het vliegweekend afgesloten.

Names het bestuur willen wij iedereen hartelijk danken voor de aanwezigheid, hulp en gezelligheid tijdens dit geslaagde vliegweekend 2014! Wat ons betreft is het weekend prima verlopen en hopen wij dat jullie ook allemaal veel plezier hebben gehad!

Klik hier voor de fotopagina