18 juli 2015


Vliegweekend 10 juli t/m 12 juli 2015


Tja, alweer te snel voorbij ……………..

En daar bedoelen wij dan mee het “Kampeerweekend en de club BBQ” dat door de leden op de Algemene ledenvergadering naar voor geschoven was als clubactiviteit in het vliegseizoen 2015.

Reeds op donderdagavond was het voor een aantal leden al zoeken naar een deftig campingplaatsje op ons terrein om hun camper, caravan of tijdelijke woonunit te installeren.  Voor anderen was de vrijdag dat ze hun onderkomen verzorgden.

Die vrijdag was het een uitgelezen vliegweer, thermiek voor de grote zwevers met sleper Wim met zijn nieuwe Zlin , trainingsmogelijkheid voor de wedstrijdpiloot, blue sky voor de recreanten, waarbij de temperaturen in de middag opliepen tot een 25° en waar de  meegereisde familieleden rustig konden genieten van de zon. De wind stond wel cross maar daar kon rekening mee gehouden. Ook was Ignace met zijn sleper present om de Geiers te slepen van het winterbouwproject. Zes stuks waren present en vliegwaardig. Ook Henk wilde een nieuw 2- motorigtoestel invliegen wat aardig gelukt was.

IMG_2358.JPG

De zaterdag diende zich op dezelfde wijze aan maar dan enkele graadjes hoger, het was puffen op het veld, de vuurkorven waren niet nodig. Dat het warm was was te merken aan het mindere aantal vluchten die werden gevlogen. Gelukkig had Arjan een zonnescherm geplaatst op het veld. Ook werden enkele parachutesprongen uitgevoerd.

Maar goed, om 19h was de infrastructuur al in gereedheid gebracht voor de BBQ. De BBQ bakkers Paul en Frans hebben tot volle tevredenheid van de aanwezigen hun deskundigheid bewezen. Bij een pilsje en/of een drankje werd er nog gezellig nagepraat. Dit moest ook wel want Ferry was ondertussen met de voorbereidingen bezig om met zijn “verlicht” toestel aan nachtvlucht te doen wat hem bij voldoende donkerte ook aardig gelukt is met een applaus als gevolg.

IMG_2359.JPG

Spijtig genoeg liet het vliegweer op zondag na. De ganse dag een miezerig regentje wat vliegen beperkte. Enkel de “dieharts” hebben tussen de buien toch nog enkel vluchten gemaakt.

Het was een gezellige boel, vliegvrienden en vriendinnen onder elkaar die 3 dagen samen er een mooi Kampeerweekend van hebben gemaakt. De afwezigen hebben dit helaas moeten missen maar volgend jaar kan je er dan misschien bij zijn.

Voor in impressie van dit geslaagde weekend kijk gauw op onze fotopagina. 

Bedankt Bestuur “De Valken Someren”

Theo V.