Kampeerweekend MVC de Valken 2016 

Het weer ……….. kon een probleem zijn


De aanloop naar het kampeerweekend was kwestie het weer zoals bekend voor Someren  en omgeving  een drama. Ook voor onze vliegclub was het een dubbeltje op zijn kant, kon het doorgaan of niet want het terrein was zompig, nat en moeilijk berijdbaar voor auto’s ,  caravans en campers. Maar het tij keerde, enkele dagen zon deden wonderen. Het droogde goed op, terrein was berijdbaar, het feest kon doorgaan.

IMG_2660.JPG

Het weekend


Vanaf vrijdagmorgen was het al een gezellige drukte om een plaatsje te zoeken en het tijdelijk verblijf te installeren. Hier mochten wij ook enkele nieuwe leden verwelkomen van de grote zwevers. Hopelijk voelen zij zich samen met hun familie zich thuis bij “De Valken” .  Het vliegen was die vrijdag beperkt, de jeugdleden daar gelaten.

De zaterdag was de dag van vliegen en BBQ. Er werd veel gevlogen vooral door de jeugdleden, crosswind kon hen niet deren, ook de grote zwevers konden hun ding doen omdat het sleepvliegtuig en piloot  Wim  present was.  Ook een nieuwe versie van een parachutist werd gedropt.

IMG_2663.JPG

De avond was gereserveerd voor de BBQ die Paul had besteld en er was voor ieder wat wils. De bakkers Paul en Frans  hebben hun best gedaan . Met een gezellig samenzijn met een ijsje en een drankske en de warmte van de vuurkorf (een ontwerp van Gerard) was de tijd niet van belang. Waar was dat feestje ? Rond de vuurkorf was dat feestje.

Tja, dan is het op zondag niet vroeg dag maar dat had ook geen zin. De wind heeft niet meegezeten tijdens de dagen, steeds crosswind en dan zeker 3 -4 Bf met uitschieters op zondag van wel 5 Bf. Vliegen was hier enkel voor de doorzetters en die waren ook present.

IMG_2676.JPG

De jeugd heeft de toekomst


Onze jeugdleden  Dries, Ingace, Tim en Teun  vlogen de pannen van het dak individueel en in groep. Mooi om zien hoe zij zich ten volle gaven om zelfs in groep te vliegen.
Ook Lion trotseerde de wind en zette een mooie vlucht met zijn Hurricane neer.

Ook dit jaar was het een gezellig samenzijn van Bestuur en  leden, een leuke activiteit .

We hebben er van genoten,  samen met fijn gezelschap, U bent er volgend jaar misschien ook bij ?

Theo V

IMG_2673.JPG