BOUWPROJECT GEIER  
    

Ook dit winterseizoen 2014-2015 werd onder impuls van onze voorzitter Wim een bouwproject gepromoot voor onze jeugdleden. Er is gekozen naar analogie van de Modelclub Weert voor een vliegende vleugel nm de “GEIER” een ontwerp uit de 80-tiger jaren van Modellbau ROBBE. Het bouwen zou plaats vinden in de hobbyruimte van Wim waar ook de nodige gereedschappen en machines beschikbaar waren. Samen met een aantal zg “oudere” leden modelbouwers werd het project gestart op 14 okt en iedere dinsdag is de groep met veel enthousiasme present.

De GEIER is zoals gezegd een vliegende vleugel in balsaconstructie met een spanwijdte van ca 1500 mm. Het oorspronkelijke ontwerp was bedoeld voor een verbrandingsmotor van ca 1,5 cc. Ondertussen zijn de technieken geëvalueerd en wordt onze uitvoering met een elektro motor uitgerust gevoed door LIPO- batterijen.
Bij de bouw van de GEIER komen diverse technieken aan bod die bij een latere modelbouw hobby zeker van pas komen zoals het planlezen, bewerken van hout, lijmtechnieken, werken met kunststoffen, werken met folie, elektrische aandrijvingen enz. Het is de bedoeling dat het uiteindelijk resultaat in het vliegseizoen 2015 kan worden ingezet.
Naast deze praktische kant van de bouwavonden vergeten wij zeker niet het groepgevoel, wij zijn samen met iets bezig, de kameraadschap en niet te vergeten het tasje koffie op zijn tijd als tussendoortje.

(Foto’s volgen al naargelang de vorderingen van de “GEIER”)