We zoeken nieuwe leden en iedereen is van harte welkom!

Of je nu een modelvliegpiloot in wording bent of een ervaren modelvliegpiloot, iedereen is van harte welkom om lid te worden van onze modelvliegclub!

‘Samen vliegen is veel leuker en je kunt van elkaar leren…’

Wat hebben wij allemaal te bieden

Ons modelvliegveld ligt vlakbij de Limburglaan in de gemeente Someren, omgeven door prachtige natuur en weinig bebossing in de directe omgeving. Dit heeft als voordeel dat we vanuit bijna alle windrichtingen kunnen vliegen. Het modelvliegveld  is  ca. 185 meter  in lengte en heeft een breedte van ca. 65 meter. Direct rond om ons veld staan geen hoge obstakels. Dit is wel zo prettig tijdens het opstijgen en landen.
Op het veld staat een clubgebouw dat o.a.  -voorzien is van een kachel, een gasfornuis, een toilet en 12 volt zodat het laden van diverse accu’s mogelijk is. Aan de voorzijde van het gebouw is een overkapping gemaakt, waar je onder het genot van een lekker kopje koffie of iets fris, kunt genieten van de rustige natuur en de vliegende modelvliegtuigen.

overview_vliegveld.jpg

Onze leden vliegen met diverse model- vliegtuigen, model- helikopters en drones. We hebben op de club enkele modelvlieginstructeurs in diverse disciplines van de modelvliegsport. We zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Het is daarom dus ook  mogelijk om het officiële KNVvL modelvliegbrevet te halen, maar dit is geen verplichting.

Modelvliegen duur?

Nee modelvliegen hoeft niet duur te zijn. Starten met modelvliegen kun je al vanaf 250 euro bijvoorbeeld met een starterspakket als afgebeeld in de afbeelding, de EasyStar 2 van Multiplex.  beginnersvliegtuig.jpg
Tip: Het is wenselijk, alvorens je een aankoop gaat doen, je goed te laten informeren door een van onze modelvlieginstructeurs. Het is wenselijk dat de instructeur bekend is met het te vliegen modelvliegtuig en zender set. 
Een cursus gegeven door één van onze instructeurs is gratis.

‘Je kan niet op elk terrein vliegen, hiervoor zijn regels en via de club behartigen we jouw belangen’

Kortom

Kom gezellig een keer aan op onze club om kennis te maken met ons. In het weekend maak je het meeste kans een modelvliegpiloot aan te treffen. Wil je zeker zijn dat je iemand treft of wil je meer informatie neem dan contact op door middel van onderstaand e-mail adres: info@mvcdevalken.nl